Colectarea si Reciclarea Deseurilor

Colectarea si Reciclarea Deseurilor

Colectarea, depozitarea si reciclarea deseurilor de orice tip ar trebui sa fie un proces foarte eficient.

Atunci cand mancam un corn cu ciocolata a carui ambalaj dorim sa-l aruncam intr-un container pentru deseuri, ne uitam in jur dar pentru ca uneori nu-l gasim la tot pasul, ne „scapam” de acel ambalaj pe unde putem, la intamplare. In momentul acela ar trebui sa ne gandim ca participam la un grav proces de degradare a mediului inconjurator si ca probabil alte sute sau mii de persoane fac acelasi lucru in acel moment, dand cu totii startul unei poluari majore cu consecinte inevitabile. Neglijenta noastra in privinta deseurilor duce la consecinte grave, cum sunt transformarea unor zone in focare de infectie, poluarea aerului, a apei si a solului, dar si distrugerea mediului natural ce duce la disparitia anumitor specii de plante si animale.

Prin colectarea si reciclarea cat mai eficienta a acestor deseuri vom reusi sa pastram un mediu cat mai curat pentru noi si generatiile urmatoare. Fiecare dintre noi are puterea si obligatia de a influenta procesul de ecologizare a propriului oras sau a zonei unde isi petrece vacanta. Principalul avantaj al reciclarii este dat de reducerea consumului si conservarea resurselor naturale (petrol, apa, energie etc), reducerea nivelului emisiilor nocive in aer (a poluarii) precum si scaderea cantitatii deseurilor.

Solutia simpla si la indemana tuturor este colectarea si depozitarea deseurilor in locuri special amenajate in vederea reciclarii acestora.

Dupa cum probabil stiti, principalul nostru obiect de activitate consta in colectarea deseurilor reciclabile, fie ca sunt metale feroase ori neferoase, materiale nemetalice, deseuri electrice si electronice ori catalizatori auto, si valorificarea acestora prin reintroducerea lor in circuitul economic al materiilor prime secundare rezultate in urma prelucrarii industriale.

Prin Diflora ne straduim zilnic sa perfectionam procesul de colectare si reciclare, incepand cu indeplinirea conditiilor de calitate, mediu, sanatate si securitate ocupationala din cadrul propriei societati si terminand cu standardele ridicate pe care le impunem atat angajatilor nostri cat si colaboratorilor si partenerilor nostri. Tinem pasul cu tehnologia, avem un personal calificat si instruit periodic, ne dezvoltam constant parcul auto, echipamentele din dotare si implicit procesul tehnologic tocmai pentru a desfasura o activitate cat mai eficienta si cu un randament cat mai mare. Acesta este modul prin care reusim sa ne indeplinim zi de zi misiunea, prin care reusim sa fim cat mai competitivi pe piata, fiind motivati si de aportul nostru pozitiv asupra procesului de ecologizare, de imbunatatire a mediului inconjurator.

Va invitam cu mare drag sa luati parte alaturi de noi la acest proces de ecologizare. De fiecare data cand aveti „de aruncat” ceva, in cantitati mai mari, contactati-ne si impreuna vom reusi sa pastram un mediu de viata cat mai curat, cat mai natural.

Cateva informatii utile despre unele materiale reciclabile:

Hartia – refolosibila

  • Materiile prime utilizate pentru fabricarea hartiei sunt: lemnul, celuloza, hartia veche. Hartia reciclata permite economisirea a aproximativ 25% din cantitatea de electricitate si a 90% din cantitatea de apa (300 l) necesare pentru producerea a 1 kg de hartie alba.
  • Prin reciclarea deseurilor de hartie se elimina clorul toxic, necesar producerii hartiei albe.

Sticla – refolosibila

  • Se produce folosind urmatoarele materii prime: nisipul de cuart, calcarul, soda (produs poluant), s.a.
  • Reciclarea sticlei menajeaza mediul si economiseste in timp bogatiile naturale, apa si electricitatea.

Fierul – 100% reciclabil

  • Fiind un material 100% reciclabil, cantitati impresionante de minereu natural pot fi economisite prin reciclare, avand rezultate pozitive asupra consumului de energie si bineinteles asupra mediului inconjurator.

Aluminiul – 100% reciclabil

  • Conform statisticilor, prin procesul de reciclare a materialelor neferoase, a aluminiului in speta, se economiseste 95% din energia necesara pentru producerea de aluminiu nou si este 100% reciclabil.

Catalizatorii auto

  • Catalizatorul este o piesa auto care are rolul de a arde integral gazele de evacuare cu scopul de a proteja mediul inconjurator.
  • Au fost implementate in anii ’70 iar de-a lungul timpului acestea au devenit tot mai performante asigurand un proces de depoluare atmosferica propice.

Prin colectarea si reciclarea deseurilor vom reusi sa pastram un mediu mai curat pentru noi si implicit pentru generatiile urmatoare.

2018-02-02T02:20:18+00:00 26 ianuarie 2015|Colectare Deseuri, Produse si Servicii, Reciclare Deseuri|